úterý 3. září 2013

Recenze: Rick Riordan - Percy Jackson: Moře nestvůr


Největší obrázek výrobku Percy Jackson – Moře nestvůrNázev: Moře nestvůr
Originální název: The Sea of Monsters
Autor: Rick Riordan
Díl - 2.
Série: Percy Jackson (Percy Jackson and the Olympians )
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 304
Rok vydání - ČR: 2010
                       Originál: 2007
Žánr: Sci-fi, Fantasy


Percy Jackson už si zvykl na to, že není jen tak obyčejný kluk z New Yorku – jako syn boha moří Poseidóna patří do dvou světů, lidského i mytologického, kde se to hemží záludnými a krvelačnými nestvůrami. A spousta těch příšer, které dřív znal jenom ze starých řeckých pověstí, mu teď usiluje o život… Po nečekaně klidném školním roce se poslední den před prázdninami na Percyho sesype celá lavina problémů – hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover se dostane do problémů a Táboru Polokrevných hrozí zničení. A tak se Percy a jeho přátelé vydávají na další nebezpečnou výpravu…

„Ale celé moře plné nestvůr – jak by se něco takového dokázalo schovat?

      Dobrodružství začíná!
Percy je v 7. třídě na akademii Meriwether. Našel jsi nového kamaráda Tysona, který není takový jaký se zdá. Po náročném příjezdu do tábora polokrevných Percy zjišťuje, že je Tyson  je kyklop a nenejen to, dokonce je to syn Poseidóna (tudíž je to Percyho bratr). Nebylo by dobrodružství bez pořádné výpravy a nesmí chybět ani Percyho přátelé Grover a Annabeth. Na výpravu Percy, ale nebyl vybrán. To ho jistě nezastaví a taky, že ne! 

                                      Můj Názor:
The Sea of Monsters (Percy Jackson and the Olympians, #2)
Druhý díl byl stejně pěkný jako předchozí. Nesmíme očekávat nějak velice obsáhlí děj, ale i přesto je kniha nabytá informacemi. Kniha je sice tlustá, ale písmo je větší. Celkový děj je jednoduchý, ale to neubere knize na čtivosti. Myslím, že hlavně díky tomu se kniha čte tak dobře a rychle. Řekla bych, že knihu by si oblíbili i starší čtenáři, jak kluci, tak dívky. Při čtení se určitě poučíme a přiučíme mytologii. Kniha nezchudla ani o humor, který jí určitě nechybí. Akční scény v knize také jsou, možná více než v prvním díle. Clarisse mi moc příjemná nebyla, ale zas tak hrozné to nebylo a o Thalii se dozvíme více až v dalším díle. Rozhodně nemám žádné velké výtky. Kniha byla úžasná.


Mé hodnocení: 5/5

Movie trailer:




Děkuji moc nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 
 Knihu si můžete objednat zde. 



Vaše hodnocení knihy
Free Rating Code

Žádné komentáře:

Okomentovat