středa 12. června 2013

Recenze: Aprilynne Pike - Křídla


Název: Křídla
Originální název: Wings
Autor: Aprilynne Pike
Díl - 1.
Série: Křídla (Wings)
Nakladatelství: Fortuna Libri
Počet stran: 304
Rok vydání - ČR: 2011
                       Originál: 2009
Žánr: Sci-fi, Fantasy

Anotace:
Aprilynne Pikeová nadchla svým debutem i slavnou autorku ságy Stmívání Stephenii Meyerovou. Není divu, příběh - originální fantasy s přídechem thrilleru a horroru, ale i s prvky love story - o dívce se zvláštním jménem Laurel se čte doslova jedním dechem. Patnáctiletá hrdinka jde poprvé do školy (předtím ji učila matka) a snaží se přizpůsobit novému prostředí. Brzy najde přítele, který jí podá pomocnou ruku. David se nemusí přemáhat, nová spolužačka je nesmírně krásná, jemná a milá dívka. Vypadá jako víla, říká si David, ale to ještě netuší, že není daleko od pravdy a že jej po boku Laurel čekají pěkně horké chvíle. Bytosti z jiného světa se dostávají mezi lidi a začíná boj na život a na smrt.

Moje oblíbená věta z knihy:
Nemohla odpoutat pohled od okvětních lístků, které se jí vznášely vedle hlavy

Můj Názor:
FaerieCon East is excited to welcome Aprilynne Pike, author of the bestselling “Wings”, and its sequels,“Illusions,” and  “Destined.” 
“My brain has always been a well of strange — and often very strange — ideas. I can’t really say that I know where they come from. But I think one thing that helps is that I am always pondering, “what if.” Often about simple things like, “What if I had worded that question differently?” Or, “What if I had turned around two seconds earlier.” But sometimes it wanders more. “What if that guy really wasn’t human; what if the love of her life had to kill her.” Constantly juggling “what-ifs” leads to all kinds of fantastical answers and every answer can be developed into a story.” –Aprilynne Pike
Aprilynne Pike will be participating in our “Is YA the New Mainstream?” and “Faerie in the Marketplace: Insight and Wisdom for Authors panels!” You can find out more aboutAprilynne Pike and other featured artists at: http://faeriecon.com/
 Po přečtení první kapitoly jsem knihu na týden odložila. Nelíbil se mi styl psaní a celkově na mě kniha neudělala dojem. Potom jsem se k ní vrátila a jsem ráda. Nejvíce mi vadil styl psaní knihy, kterou nevyprávěla Laurel, ale autorka. Občas byla kniha nepřehledná. Nevím, jestli mám tento problém jenom já, nebo i jiní, ale já jsem občas netušila kdo vlastně povídá. Autorka se zbytečně nerozepisovala, proto by děj časově rychlí. Rozhodne musím pochválit námět. Kniha o vílách je opravdu něco jiného a musím uznat, že i zajímavého. Autorka si víly i jejich svět dokázala krásně představit a domyslela vše až do posledního puntíčku. Nemohu říct, že by se kniha četla špatně, jen mě ze začátku nezaujala. Možná mě i trochu zklamala, ale čím více jsem se blížila konci, tím více mě kniha bavila. Postavy mi byli příjemné, ale snesla bych, kdyby je autorka více popsala. Rozhodně bych si potom udělala lepší obrázek a mohla si postavy lépe představit. Rozhodně velké plus za námět a příběh, ale mínus za to, že knihu nevyprávěla Laurel, což nemusí většině vadit. 
Mé hodnocení: 4/5

Na závěr bych chtěla dodat, že se nemusíte bát psát komentáře a zeptat se. Ráda na Vaše  případné dotazy odpovím. Také se můžete podívat na fb stránky, kde také můžete psát.








2 komentáře:

  1. o této knížce jsem hodně slyšela ale nečetla jsem ji. Pokud by se kě mě někdy dostala tak bych si jí přečetla ale úplně moc z toho nadšená nejsem, ikdyž...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To samé jsem si také říkala, dokonce i na začátku knihy jsem pochybovala a nadšená jsem taky nebyla, protože mě kniha vůbec nezaujala. Nicméně ubíhajícími stránkami se mi kniha zalíbila.

      Vymazat