úterý 4. června 2013

Top týdne (1)

Ahoj,
vím, že na toto meme je už trochu pozdě, ale mě přijde úžasné :D Rozhodla jsem se tedy, že se do tohoto meme, které je z dílny Luu zapojím. O co jde? Jde o to, že každé pondělí zveřejníte příspěvek v podobě TOP seznamu na dané téma. Na této stránce najdete všech 52 témat, které myslím, už ale proběhly. To nevadí, já to vezmu hezky od jedničky až do konce. V každém příspěvku, který bude každé Pondělím, by mělo být 10 bodů, ale já si to trochu zkrátím, podle toho, jak to u daného tématu bude možné, ale chtěla bych vždy splnit alespoň 5 bodů.

                                                             1. Oblíbené postavy



1. Sophie Mercerová
Sophie mi byla moc sympatická už od začátku první knihy až po poslední díl. V některých situacích jsem úplně viděla sama sebe. Sophie mi přišla taková normální, obyčejná holka, ale víme, že nebyla zas tak obyčejná :)






2. Hermiona Grandgerová
Vždy když jsem četla Harryho Pottera, měla jsem Hermionu hrozně ráda ... tu její "dobrost" a chytrost. Myslím, že jsem jí dokonce i tajně záviděla ty kamarády a školu a taky to dobrodružství. Hermionu mám nejradši v díle vězeň z Azkabanu, kde se mi líbila, jak s Harrym cestovala.





3. Zuzana Pevensieová
Tuto postavu, jsem možná spíše obdivovala ve filmové podobě. Její úžasná rodina a cesty do Narnie. To jsem vždy obdivovala. Je to zvláštní, ale Zuzana vždy jako zbraň využívala luk, a proto jsem jí měla ještě radši (hrdiny s lukem mám ráda) :D







4. Percy Jackson
Toho nesmím zapomenout zmínit, měl by být jako první, protože je to moje nejoblíbenější postava vůbec. Nedokážu přesně říct proč, ale vždy na mě působil tak bezstarostně, i když to tak nikdy nebylo. Četla jsem všechny knihy Percyho Jacksona a na Percyho se vždy těším nejvíc.




5. Mia Thermopolis
Aktuálně čtu 2. díl princezniných deníků a Mia u mě vyhrává. Umí mě rozesmát a pobavit. Prostě skvělá. Její občasné názory jsou v knize díky deníkovému stylu psaní zapsány úžasně.  



Napište i vy do komentářů, jaké jsou vaše nejoblíbenější postavy, nebo mi tam dejte odkaz na váš příspěvek :D

2 komentáře:

  1. Moje obľúbené knižné postavy sú:
    Brigan – Ohnivá (Kristin Cashore)
    Princ Po – Výnimočná (Kristin Cashore)
    Tobias – Divergencia (Veronica Roth)
    Susannah Simon – Mediátor (Meg Cabot)
    Ian O'Shea – Hostiteľ (Stephenie Meyerová)
    Neviem čím to je, ale vždy si viac obľúbim mužské postavy :D Ale čo sa týka Kristin Cashore, tá napísala všetky postavy veľmi dobre a k mojím obľúbeným patria aj Katsa, Fire a dalšie ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Mou oblíbenou knižní postavou je Hermiona Grangerová (jako šprtka i kamarádka je zkrátka skvělá) a pak i Elizabeth Bennetová (a nesmím zapomenout na pyšného pana Darcyho :-D )

    OdpovědětVymazat