úterý 6. srpna 2013

Můj autor roku 2011

Ahoj, 
dobrá, tak tohle bude už asi hodně zvláštní, protože vím, že článek autor roku 2011 měl být už minulý rok. Jenže! To jsem ještě neměla blog. Doufám, že nikomu nebude vadit, když si to vynahradím a napíšu to až teď. Na blogu můžete vidět článek o mém autorovi roku 2012 zde, který jsem nedávno psala. A tak jsem si řekla, že tedy napíšu nejoblíbenějšího autora roku 2011 :) Kdo jiný by byl autorem tohoto projektu než úžasná Syki.



Myslím, že se mi tento článek hodí, jelikož nakladatelství se po dvou letech rozhodlo vydat právě od tohoto auta druhý díl do jeho série. 



Alan Bradley

Možná už si to někdo tipl. Ano, je to Alan Bradley. Jeho první kniha u nás vyšla v roce 2011 a nesla název Koláč s kapkou jedu - recenze na blogu zde. O jeho druhé knize, která má vyjít někdy snad v říjnu jsem dokonce už psala na blogu článek zde. Druhý díl ponese název Plevel, co váže katův vak. Na druhý díl se samozřejmě už moc těším. Nevím zda o knize všichni slyšeli, a proto Vám říkám ať si jí "vygooglíte" pokud jste o ní ještě neslyšeli. Tato série, která nese název - Flavie de Luce obsahuje 6 knih z něhož je jen zatím pět vydaných a šestá kniha se chystá. A teď něco o autorovi. (Toto je můj vlastní překlad z autorovi biografie, tudíž neručím za to, že mám vše dobře - znáte mé překládací schopnosti :D)  
Alan Bradley se narodil v Torontu a má vzdělání z elektronické techniky. Stal se prvním prezidentem Saskatoon spisovatelů a zakládající člen Cechu Saskatchewan spisovatelů. Jeho beletrie byly publikovány v literárních časopisech a dělal mnoho veřejných čtení ve školách a galeriích. Jeho povídky byly vysílány v rádiu CBC. V červenci 2007 získal Debut Dagger Award od "Crimewriter Asociace" za jeho román  Koláč s kapkou jedu , první ze série představující jedenáctiletou Flavie de Luce. Alan Bradley žije na Maltě s manželkou.

Knihu doporučuji. Myslím si, že zaujmou nejen ty, kteří mají rádi detektivky, ale i ostatní čtenáře. Kniha je některých částech i humorná díky Flavie, která knize dodává jakýsi "šmrnc". Určitě se po knize koukněte. No a mě teď nezbývá nic jiného než čekat a čekat, než nakladatelství Knižní Klub vydá druhý díl. Doufám, že se rozhodnou vydat  i díly ostatní, jinak nevím co budu dělat (kdyby náhodou nevyšli, tak si je zřejmě pořídím alespoň v tom originálu :D)





6 komentářů:

  1. O knížkách jsem neslyšela, díky tobě si je určitě někdy přečtu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem tě navnadila :) Určitě si přečti :D

      Vymazat
  2. Koláč s kapkou jedu jsem četla a kniha se mi moc líbila. Musím říct, že už jsem se vzdávala naděje, že u nás vydají pokračování. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla, že nakonec přece jen ano.^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, čekala jsem na pokračování necelé dva roky a myslela jsem, že už vážně budu muset shánět knihy v originále a najednou bum. No, ale aby jsme se neradovali zbytečně, protože nám můžou zatrhnou zase třetí díl :D

      Vymazat
  3. Tak tahle kniha mě opravdu zaujala a má moc hezkou obálku, hned jsem si ji našla na databázi a musím si ji koupit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě kup je pěkná a v říjnu by snad měl vyjít druhý díl, tak ať to stihneš :D

      Vymazat