úterý 6. srpna 2013

Můj autor roku 2012



Ahoj, 
dnes mám v plánu Vás seznámit s mým autorem roku 2012. Asi si říkáte jestli na to není trochu pozdě, ale není. Tento projekt pro nás přichystala Syki a úvodní článek najdete zde.



Přiznám se, že minulý rok jsem ještě neměla takové čtecí návyky, ale i přesto tu byl autor, na jehož knihy nezapomenu, a které mě velice oslovily.


Christy Raedeke

Ano, to je má best autorka za rok 2012. Pokud jste o ní ještě neslyšeli, tak si jí rychle "vygooglete". Její první kniha vyšla roku 2010 a před minulý rok vyšla také u nás. Je to kniha Mayské proroctví - Zápas o osud lidstva a její pokračování, které vyšlo tento rok Mayské proroctví - Hadí spirála. A teď něco o autorce. Christy je Americká rodačka, která opravdu ráda cestuje. Je také držitelem  "Holmes Fellowship in Young Readers Literature" from Oregon Literary Arts (nedokázala jsem si to zkusit přeložit, ještě bych to zbabrala). 
Největší obrázek výrobku Mayské proroctví – Zápas o osud lidstvaA proč je vlastně Christy Raedeke moje nejlepší autorka za rok 2012. Její knihy se mi opravdu moc líbily. Při čtení jsem se doopravdy zamyslela nad tím, co autorka píše. Nemohu si pomoci, ale knihy na mě působily velice sympaticky a moc mě nadchly. Pokud by jste si chtěli přečíst můj názor na ně, koukněte se na recenze na blogu zde a zde.
Myslím, že mezi čtenáři a blogery u nás jsem na knihu četla hlavně rozporuplné recenze. Pokud nad knihami váháte, tak Vám řeknu jediné. Dejte jim šanci. 
Mě autorka uchvátila nejen úžasným dějem a zajímavou a originální zápletkou, ale také promyšleností příběhu. Mě osobně kniha do děje vtáhla a kniha se opravdu dobře četla. Pokud máte chuť přečíst si knihu plnou proroctví a dobrodružství, tak se do ní pusťte. Knihy jsou zařazeny do YA, ale já bych je zařadila i do sci-fi či fantasy. 

Myslím, že Vám nejsem schopna něco více říct, ale doufám, že jsem Vám alespoň trochu mého autora roku 2012 přiblížila :D

7 komentářů:

  1. Od této autorky jsem ještě nic nečetla,ale chtěla bych.. :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Mayské proroctví jsem četla, a musím říct že první díl mě moc nebavil, druhý díl se mi líbil mnohem víc :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, druhý díl byl opravdu lepší, ale mě se líbila oba :D

      Vymazat
  3. Tak já teda nevím, tahle autorka mě teda moc nezaujala. :D Od Proroctví jsem toho čekala docela hodně, ale dostala se mi snůška možná zajímavých informací, ale v naprosto nesmyslném běhu událostí, přes což se fakt nedokážu přenést. Dostala jsem se za první díl a fakt mě to úplně neláká v tom pokračovat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že k této knize si opravdu najdou cestičku, je ti, které kniha nějak opravdu zaujala. Prostě hold není pro každého :D

      Vymazat
  4. Mňa tieto knihy naozaj nebavili... Keby som ich nedostala naraz, tak sa dvojky už ani nedotknem :D

    OdpovědětVymazat