neděle 13. října 2013

Dlouhé zimní večery #2 - Láska prochází žaludkem (1)

Projek od skvělé Táni :D Více informací zde.


1. Láska prochází žaludkem

Jelikož si témata můžeme pojmout jak chceme, tak hádám, že každý, kdo se účastní asi bude psát o něčem jiném. No první co mě napadlo, je právě přísloví - „Hlad není jen nejlepším kuchařem, ale i nejlepším lékařem“ nebo „Láska je hladový strávník.“ Láska prochází žaludkem, no jak kdy. Já jsem velký milovník jídla, takže ano mohu říct, že láska prochází žaludkem, ale pořád to není zcela jednoznačné.
Blíží se Vánoce no a každý to zná, velká nálož cukroví a všelijakého jiného jídla. Přiznám se, že cukroví moc nemusím, ale moc se vždy těším na bramborový salát s řízkem, který miluji. Vánoce jsou pro mě prostě spojeny s nadbytkem váhy, který se potom těžko shazuje dolů. 
Další svátek, který mám spojený láskyplně s jídlem jsou Velikonoce. Biskupský chlebíček a spousta čokolády, která taky velmi rychle a záhadně ubývá a kam? To si dokážete představit. Podobně je to s Mikulášem, jelikož mám mladšího bratra, tak takovéhle "svátky" celkem, no ne dodržujem, ale vždy dostaneme nějaké čokoládové figurky atd. Je to peklo, vždycky si říkáte, že by jste to neměli sníst, ale nakonec to stejně porušíte. 
Nenapadá mě už nic zásadního, kde by jídlo figurovalo. I když jsou i situace, kdy se na jídlo nemůžu podívat. Třeba v mým stresových situacích. Příklad: Měla jsem závěrečnou zkoušku z kytary, vystresovaná jsem zahráli skladby a samozřejmě to zkazila. Moje učitelka a komise měli na stole talířek se sušenkami a různými bonbony a no znáte to. Mám si prý nabídnou, a já s žaludkem na vodě zdvořile odmítnu. Po minutě přemlouvání, že si prostě musím vzít, jsem si neochotně vzala z talířku sušenku, kterou jsem ještě neochotněji snědla. 
A co vy a jídlo? Co považujete za lásku v jídle?


6 komentářů:

  1. Ty moc nemusíš cukroví? :O Nechápu tě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ne, že bych si nedala, ale je to na mě moc sladké a já nevím :) Ale jo miluju perníčky, které děláme, ty jsou moc dobré :)

      Vymazat
  2. ty máš stejný obrázek jako já ten s tim love :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já cukroví na Vánoce nesnáším :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já to mám přesně naopak - kdybych se nedržela, tak se dokážu cukrovím ujíst k smrti :D

    OdpovědětVymazat