neděle 5. května 2013

Posuď knihu podle obalu (1)

Ahoj, dnes první příspěvek do projektu Posuď knihu podle obalu, kterou vymyslela syki.


                                            


Název knihy: Ještě než umřu
Autor: Jenny Downhamová

Česká anotace:
Sedmnáctiletá Tessa má stejné pocity, touhy a plány jako její vrstevníci. Na jejich uskutečnění má ovšem podstatně méně času. Trpí leukémií v pokročilém stadiu a v takovém rozsahu, že není možná žádná další léčba. Tessa se smiřuje s neodvratným osudem svérázným způsobem: sepíše si seznam věcí, které by ještě chtěla stihnout, dokázat, zažít, a pokud jí zdravotní stav dovolí, pustí se bezhlavě do jejich plnění. 
Hluboká a pochopitelná lidská touha chovat se někdy jinak, než je běžné, porušit zákony, prožít skutečné dobrodružství, bláznivě se zamilovat, uniknout ze všednosti a konvencí se v kulisách umírání a omezeného času mění v napínavý a překotný boj o holé přežití, o samu podstatu lidské existence. Intenzivní příběh odkrývající pozadí zamotaných rodinných vztahů, skrytých bolestí, příběh o rodičovské, sourozenecké a partnerské lásce, příběh o smíření a pomíjivosti všedních problémů promlouvá svou neúprosností, nesentimentalitou a jednoduchostí ke všem generacím čtenářů.

Můj názor:
Tuto knihu mám doma necelí týden, ale ještě jsem ji číst nezačala. Obálka je celá čistě bílá, jen v předu jsou oči dívky a název knihy. Celá tato obálka působí dost "čistě" a elegantně. Myslím, že obálka vystihuje děj knihy opravdu velice dobře a mě se opravdu líbí.

                                                                            Mona

Žádné komentáře:

Okomentovat