pondělí 20. května 2013

Pottermania - " do třetice"

Pokračování bloku o Harrym Potterovi ...


Kromě sedmi knih Harryho Poterra napsala autorka také (dodatky) knihy Famfrpál v průběhu věků, Fantastická zvířata a kde je najít a bajky barda Beedleho.

Zdroj: Tumblr
Všechny tyto knihy jsou velice zajímavé. V bajkách barda Beedleho mám svou oblíbenou povídku. Je to Příběh tří bratří, který vyprávěla Hermiona i v posledním filmu. 


Zde je kousek z povídky příběh tří bratří.


PŘÍBĚH TŘÍ BRATŘÍ

Nejstarší z bratří, který byl povahy velice svárlivé a bojechtivé, požádal o hůlku, jež by měla větší kouzelnou moc než kterákoli jiná, o hůlku, s níž její majitel zvítězí v každém souboji, o hůlku hodnou kouzelníka, který přemohl Smrt!
Zdroj: Tumblr

I přešla Smrt k černému bezu rostoucímu na břehu řeky, z větve visící jí nad hlavou stvořila hůlku a dala ji nejstaršímu bratrovi. 
Druhý bratr, který byl povahy pyšné a domýšlivé, si usmyslel Smrt ještě víc pokořit, i požádal ji o schopnost přivolávat zemřelé z její moci zpět k životu. 

I sebrala Smrt z říčního břehu kámen, dala ho druhému bratrovi a řekla mu, že ten kámen dokáže navrátit mrtvému ţivot. 

Potom se Smrt zeptala třetího bratra, co on by si přál. Nejmladší bratr byl z těch tří nejskromnější a také nejchytřejší a Smrti nedůvěřoval. Požádal ji tedy, aby mu dala něco, co by mu dovolilo opustit místo, kde se spolu setkali, aniž bude s to vydat se za ním.


Stránka  z knihy Fantastická zvířata a kde je najít

A Smrt mu velice neochotně věnovala svůj neviditelný plášť. 



                            ...

Dlouhá léta pátrala Smrt i po třetím z bratří, leč nikdy ho nevypátrala. Teprve když tento nejmladší dosáhl úctyhodného věku, svlékl si konečně neviditelný plášť a předal ho synovi. A poté se pozdravil se Smrtí jakožto se starou známou, ochotně se k ní připojil a coby rovnocenný poutník s ní odešel z tohoto světa.




Kniha Fantastická zvířata a kde je najít je doplněna vtipnými popisky Harryho a Rona.      ----------------------------------  ˃




Žádné komentáře:

Okomentovat