neděle 16. června 2013

Posuď knihu podle obalu (4)



Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné dětiNázev knihy: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Autor: Ransom Riggs

Anotace:
Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu. 

Můj názor:
Kniha zní podle anotace celkem záhadně, a tak na mě působí i obálka. Netuším co si mám pod ní představit. Kdybych nevěděla o čem kniha je a jak se jmenuje, zřejmě bych si řekla, že je to o příběh s duchama, ale ona je vlastě to částečně pravda. Obálka vypadá tajemně, jen mi to trochu kazí celkově holčička, která vypadá velice nepřirozeně. Jinak se mi obálka líbí a myslím si, že ke knize se hodí. 


                                                                            Mona

4 komentáře:

  1. Budeš knihu číst, takže bude kompletní recenze ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihu mám připravenou v elektronické čtečce k přečtení, ale ještě jsem se k ní nedostala. Určitě si chci knihu co nejdříve přečíst, a potom bude recenze :D
      Mona

      Vymazat
  2. Doufám, že si ji brzy půjčím a vytvořím si svůj vlastní názor. Protože odevšad na ni v podstatě slyším samou chválu ... tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem na knihu četla spíše pochvalné recenze. Určitě je to jedna z knih, kterou bych si chtěla přečíst :D

      Vymazat