pondělí 10. června 2013

Top týdne (2)



                                                             2. Filmové zpracování



1.Harry Potter
Klasika, která nezklame. Ve filmech toho určitě není tolik jako v knihách, ale i přesto filmy miluji. Herecké obsazení je taky paráda. Když si vezmeme, že v prvním díle byli tak mladí a malí, a jak vypadají teď. Hrozný rozdíl :D






2. Pán Prstenů

Pro mě další klasika. Když jsem byla malá Pán prstenů  u nás běžel pořád. Můj oblíbenec je první díl, kde jsou ještě všichni pohromadě. Od Tolkiena jsem četla jen Hobita, který mě moc neuchvátil, takže nevím jestli jsou v tomto případě lepší knihy, nebo filmy.







3. Twiling sága
Série, která už asi většině leze na nervy, ale mě ne. Byla jsem celkem opožděná v zhlédnutí těchto filmů. První díl jsem viděla teprve když už byl třetí v kinech. Nicméně filmy mě tak uchvátili, že jsem si musela přečíst i knihy.





4. Rozum a cit
Asi můj nejoblíbenější příběh od Jane Austenové. Kniha byla zfilmovaná i jako seriál, který jsem neviděla a nevadí mi to. Film se mi opravdu moc líbí. Příběh celkem zajímavý a zapeklitý. I když má ráda i Pýchu a předsudek, která mě také zaujala příběhem.






5. Deník princezny

Knihy jsou opravdu úžasné. Recenze na blogu zde a zde na druhý díl. U filmu se zasmějeme stejně jako u knihy. Jediné, co mi na filmu vadí je to, že ho nemůže vyprávět Mia, která dodává knize ten humor. Škoda, že byli natočeny jen dva díly.





Napište i vy do komentářů, jaké jsou vaše nejoblíbenější filmová zpracování knih.

2 komentáře:

  1. Filmová zpracování moc nemusím, protože knížka je prostě knížka. I když u Pána prstenů bych udělala výjimku, protože ty filmy byly vskutku skvostné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že u většiny případů je kniha lepší než film a je jistě lepší si přečíst knihu. Čemuž i já dávám přednost. Nicméně jsou i výjimky, kde se raději podívám na film :D Ale samozřejmě, že kniha je prostě kniha a je dost těžké, aby byl film lepší :)

      Vymazat