sobota 6. července 2013

Letní dumání 2 - Paralelní světy

Ahoj,
rozhodla jsem se, že se zapojím do letního dumání, které pořádá Syki. Její úvodní článek najdete zde. Myslím, že je to dobrá příležitost, abych Vám, jako čtenářům napsala článek, který nebude recenze ani meme, ale budu tam moc vyjádřit svůj názor. Chtěla bych do článků k tématům přidat i trochu humoru a celkově to tak pojmout. Myslím, že jsem mezi tématy našla i pár těch, ke kterým se vyjadřovat nechci, takže je přeskočím. 


1. Paralelní světy
Všichni víme, že většinou do knih utíkáme zažívat ta pravá dobrodružství. Určitě jste nejednou uvažovali nad tím, v jakém světě byste rádi žili. Popusťte uzdu své fantazii a představte nám svůj paralelní svět a jeho zákonnitosti. Nezapomínejte, že můžete být, kýmkoliv (i čímkoliv) chcete!
(zdroj textu: úvodní článek u Syki)

Paralelní svět je místo, které je pro každého člověka úplně jiné. Je jen na nás, jak si svůj svět představíme a jakou roli v něm budeme hrát. 

Dobře na chvilku se vrátíme do reality. Myslím, že kdybych někde ve škole začala vyprávět o tom, jak v mém vymyšleném světě (v nejhorším dokonce i přímo přede mnou) pobíhají upíři a za nimi vesničané, kteří je chtějí vzít na vidle a taky v tom světě umím kouzlit a mám červené vlasy a mluvící kočku s hadím tělem. Nebo jsem policistka, či astronaut. Myslím, že bych vypadala buď za člověka s psychickými či mentálními potížemi, nebo jen za šílence. Dobře, to jsem přehnala. Každý má nějaký ten svůj svět, do kterého může na chvíli utéct a vypnout z reality. Jen si to nechceme přiznat. Proto Vás někdo může pochopit. 

Než se vrhneme na představování mého paralelního světa, tak ještě něco napíšu :)

Představte si, že by k Vám před dům přijel na Vánoce Polární expres, nebo, že by Váš nejlepší kamarád byl vlkodlak, nebo by jste odjeli na ostrov plný dinosaurů jménem Jurský park. No dobře to sem taky nepatří. Nicméně tímto jsem chtěla nastínit, že tohle všechno, klidně i dohromady může obsahovat váš svět. Nebo to může být takový ten reálný svět, kde se nevyskytují všemožná magická stvoření, ale jste jen člověk :D
Tak jo a teď Vám představím můj paralelní svět. 

(Toto je můj svět s magickými stvořeními, kdo nechce číst přeskočí, pod tím je můj reálný svět :D)

Tak jo, začnu sebou. Chtěla bych být polobůh, který umí kouzlit. Zní to nemožně? No možná budu nemožná kouzelnice, ale budu se učit v Bradavicích. No a tam nebudou jen kouzelníci, tedy lidé. Budou tam všemožné bytosti. Upíři, vlkodlaci, víly (florely), drakiové, mágové, trpaslíci, elfové atd. Dobrá, potom na prázdniny bych jezdila do tábora polokrevných a zažívala dobrodružství. Místo lázní bych jezdila do elfího světa :D Vůdcem světa by byl Aslan. Úhlavní nepřátelé by byli skřeti v čele s hadem Apopem ( Už víme, proč vypadá Voldemort, tak jak vypadá) Ten, jehož jméno nesmíme vyslovit, by byl jeho pravou rukou. (Nějak jsem se do toho vžila). Normálně  žiji v Los Angeles a moje domácí zvíře je pavián. Bylo by pořád hezké počasí, jen s občasnými přeháňkami. Táta by byl archeolog a mamka bývalá kouzelnice. Strejda by byl Hagrid. Existovali by super hrdinové jako Batman, Superman, Spiderman, Iron Man, Captain America atd. Dalo by se cestovat po Galaxiích v hvězdných lodích USS Enterprise.
(Mooc hezké Mono, ale nemyslíš, že je to trochu moc nereálné? Asi jo, že.)

Tak, to byl dost vyšperkovaný svět a teď ten obyčejně normální. Většinou se představuji jako patoložka na nějaké kriminálce (tyhle seriály miluji). Mám dlouhé vlnité hnědé vlasy, což se moc neliší od skutečnosti. Ale Netrčím vždy jen v laborce, ale také občas pomáhám případy vyšetřovat :D

Tak to je vše. Ještě Vám chci říct, aby jste článek brali s nadsázkou a humorem. 
Tak jaký je Váš paralelní svět? 


6 komentářů:

  1. Tvůj paralelní svět s polobohy v Bradavicích se mi líbí :D Ty to máš promyšlené až do nejmenších detailů, koukám. Víš, co si někdy říkám já? Jaké by to bylo být bohem z Olympu a fakt existovat. Asi bych chtěla být bohem moudrosti nebo tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)
      Také si to říkám. Ani nevím jakým bohem bych chtěla být, ale nebylo by to špatné :D

      Vymazat
  2. Skvěle sepsaný článek. :) Fantazie jistojistě na místě!

    OdpovědětVymazat
  3. Joo to je dobrý mix :-) prej patoložka, je na to vůbec nějaká patoloží škola?

    OdpovědětVymazat