neděle 4. srpna 2013

Obětuj knihu TAG

Ahoj,
a je tu další TAG. Tento Tag už není jen z mé výroby, ale i z výroby Kacennnky z http://kacennnka.blogspot.cz/, která s tímto nápadem vlastně přišla. Domluvili jsme se tedy, že tag uděláme dohromady :D Tag je přejatý, ale mi jsme mu dali nový kabátek a přeložili ho. Za krásné logo vděčíme Kacennnce ( je pěkné že?) a trailer k tagu jsem spáchala já. Pokud chcete v tagu pokračovat, můžete, budeme rádi. Dole se jen prosím přihlašte do linkovače :D Pravidla jsou jednoduchá - přečtěte si malý úvod ke každému bodu a vyberte knihu podle popisu.  Pokud se Vám TAG zalíbí, tak se do něj také nesměle pusťte. Pozor jde tu o život :D 

Logo od Kacennnky, které si vložte popřípadě ke svému článku na blog :D

Trailer k tagu :D

1. Zombie útok
Zrovna jsi v knihkupectví, když se všude okolo tebe začnou nořit zombíci. Všichni zákazníci jsou uvězněni mezi stohy knih a nemají žádnou šanci na útěk. Ty už jsi zatlačený/á v rohu a vnímáš jen pach shnilého masa a šouravé kroky mrtvol. Panikaříš a dělí tě jen krůček od toho, že se sklátíš k zemi a uděláš ze sebe večeři, když se najednou ozve hlas managera obchodu, který ti dodá naději. Vojáci totiž zjistili, že zombie nesnáší přehodnocované knihy! Ty se okamžitě rozeběhneš mezi regály a kličkujíc mezi hnijícími těly hledáš knihu, kterou všichni milují, ale ty ji jednoduše nemůžeš vystát. Jakou knihu čapneš a omlátíš jí překvapenému zombíkovi o hlavu? 

Křídla

No nevím jestli bych si v této situaci na nějakou knihu vzpomněla :D (Myslím, že bych vzala nohy na ramena). Tady bych zařadila knihu Křídla od Aprilynne Pike. Není to tedy úplně kniha, kterou bych nenáviděla, protože podle mé recenze na blogu to vyjde najevo jinak, ale netuším co na ní všichni mají. Kniha mě neuvěřitelně zklamala poté, co jsem na ní slyšela tolik chvály. Ano, kniha byla dobrá, ale nezaslouží si tolik povyku :D 




2. Déšť
Právě jsi vyšel/a z kadeřnictví se svým vysněným účesem. Procházíš se po ulici, necháváš lidi zírat na své dokonalé vlasy, když v tom začne pršet. Jenomže to není jen aprílový deštík. Je to obrovský slejvák, jaký svět ještě neviděl. Z nebe se snáší litry vody a jediné na co myslíš, je tvůj nový účet, který tě stál celou výplatu. Jaké pokračování knihy obětuješ a použiješ jako deštník?


Stříbrná židleTak v tomto případě bych s celkem klidným srdcem použila jako deštník knihu Stříbrná židle od C.S.Lewise. Je to kniha šestá do série Narnie. Osobně mě celkově celá série moc neoslovila, ale taky už je to pár dobrých let co jsem sérii četla. Před tím, když jsem byla menší jsem možná mohla mít na knihu jiný názor než teď, ale zkoušet to nebudu. Popravdě se mi knihy číst znovu nechtějí :) To jsem ještě nezmínila, že jsem ze série četla jen čtyři díly, jelikož jsem vynechala ty zfilmované :D (No jo, byla jsem malá)





3.Učitel

Jsi na hodně literatury a profesor se rozplývá nad jednou známou klasickou knihou. "Tahle kniha úplně změnila světovou literaturu!" prohlašuje a vyzdvihuje knihu do nebes. Tebe to ale vůbec nebere. Nejen, že se tohle vychvalování nedá poslouchat, ale ty ani za mák nesouhlasíš. Protože máš vlastní zkušenosti. Jakou klasickou knihu bys mrskl/a po svém profesorovi a rozkřičel/a ses na celou třídu o tom, jak tahle kniha stojí za houby?




Nevím, jak by to dopadlo kdybych to udělala u  nás ve škole :D Tady by to byla kniha od Williama Shakespeara - Sen noci svatojánské :D Mám moc ráda divadelní hry od Shakespeara, ale tahle se mi nelíbila. V knize jsem se neuvěřitelně ztrácela a nejen v příběhu, ale i v postavách. Celý děj byl takový zamotaný. Celkově se mi nelíbil. Je ironie, že opravdu spoustu lidem se naopak líbí, ale jak říkám a co je známo - každý má jiný jazýček na knihy a kniha, která se nelíbila mě, se může spoustu ostatním lidem líbit :)






4. Doba ledová

Úžíváš si skvělé odpoledne v knihovně. Procházíš se mezi stohy knih a všude se vznáší ta dokonalá vůně papíru potištěného slovy. Když najednou BUM! Celá země je pokrytá vrstvami sněhu a nikde není nic jiného než ledová pustina. Teploty nezastavitelně klesají a tvůj dech ti mrzne u pusy. Najednou zjišťuješ, že tvou jedinou možností je začít pálit knihy. Jakou svou nejneolíbenější knihu bys spálil/a první a vůbec by ti nebylo líto, že se změnila v hromádku popela?



Páni. Nejneoblíbenější kniha. Taková u mě asi není :D Ale přeci jenom ve svém seznamu přečtených knih jednu nejméně oblíbenou najdu. Je to Huckleberry Finn. Ano, je to kniha z mého seznamu povinné četby. Knihu bych si nebít seznamu povinné četby nepřečetla. Kniha se mi opravdu špatně četla a přiznám se, že se mi ani moc nelíbila. I když námět je celkem hezký, možná, že kdyby kniha byla jinak podaná, tak by se mi líbila. Vlastně jsem i dost přeskakovala stránky, jen abych knihu dočetla :D



Tak, to je vše. Kdo to přečetl celé má ode mě pochvalu :D Na závěr chci je říci, že spolupráce s Kacennnkou byla bezva a moc jí za to vděčím :D Doufáme, že se Vám tag líbil :)

5 komentářů:

  1. Ráda se zapojím i když teď nějak poslední dobou nic nestíhám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to není tak náročný jak to vypadá :D Zapoj :)

      Vymazat
  2. Ten trailer je úžasnej :D Zombíci zvlášť. A hned se jdu zapojit. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat