pondělí 23. září 2013

Recenze: Karolina Limrová - Dvě zrcadla


Název: Dvě zrcadla
Originální název: Dvě zrcadla
Autor: Karolina Limrová
Díl - 1.
Série: Dvě zrcadla
Nakladatelství: Host
Počet stran: 276
Rok vydání - ČR: 2011
Žánr: Román, Fantasy



Romantický upírský příběh od české autorky.
Kdyby si Joshua Merboth nekoupil starobylý dům nedaleko od Longville, zřejmě by nikdy Kate Simmonsovou nepoznal. A nikdy by nepřišel na to, že láska může být silnější než peklo smrti a krve. Na půdě chátrajícího sídla objeví prastaré zrcadlo, jehož kouzelná moc ho zavede do pokoje neznámé dívky. Nemůže slyšet její srdce ani cítit její vůni. Nemůže jí ublížit. Jeho stříbrné oči se mohou jen dívat a v jeho nitru se objeví záblesk čehosi, o čem si myslel, že už je navždy ztraceno. Ale co když přijde den, kdy zjistí, že mu obraz v zrcadle nestačí? Co když víc než po lidské krvi zatouží po zvuku jejího hlasu? Má někdo jako on vůbec právo chtít víc než její úsměv?

"Slyšel šumění její krve?! A srdce?!"
       Česká kvalita a upíři
Kniha od české autorky a ještě k tomu o upírech. Hlavně díky tomuto jsem si knihu nemohla nepřečíst. Je fajn číst knihu a vědět, že čtete originál a ne nic překládaného. Já mám knihy s upíří tematikou moc ráda. Moc se mi líbilo, že autorka si je upravila maličko k obrazu svému. I když se nemohu ubránit pocitu, že jsem v knize zahlédla maličko podobnost s Twilight, ale možná se mi to jen zdá :)                      
              
            Láska a akce
Moc se mi líbilo, že v knize byla i ta romantika, ale nenucená. Bylo zajímavé sledovat, jak se ti dva navzájem poznávají. Autorka do knihy připletla i spoustu akce, která knize prospěla. Myslím, že fanoušek fantasy, jak má být toto ocení. Možná se to někomu bude zdát už moc přitažené za uši, ale nemyslím si, že by měl být děj nějak naivní :) 

                                                     Postavy
Kate byla ta typická slaboučká dívka :) Ono se to vlastně hodí. Silný upír a malá křehká slečna. Jako vždy. Byla mi sympatická, což je pro mě v knize důležité. Jen jsem trochu nechápala ty rozpolcené city k Dannymu a Joshuovi. Chápu, kdyby se s Dannym nějak více  přátelila, ale ona ho vždy brala jen, jako kamaráda. Joshua mi byl také velice sympatický, dokonce bych ho mohla označit za nejsympatičtějšího upíra z knih.


Obálka
Obálka je moc pěkná. Sice úplně nevystihuje děj knihy, ale přesto se mi líbí. Je taková obyčejná, ale přesto originální. Navíc, kniha je moc hezky zpracovaná vevnitř, kde jsou vždy ústa s tesáky :D  Takže i za to velké plus a palec nahoru                                                                         

                                                                                                                       Můj názor
Kniha byla psaná z více pohledů ve vyprávění se střídala Kate s Joshuou. Moc se mi líbí knihy, které jsou psané, právě z vícera pohledů. Mezi tím se občas do knihy vloudila kapitolka s dvěma, třemi stránkami s Joshuovou minulostí, takže jsme se vlastně dozvěděli i jak byl přeměněn. Doufám, že nikoho neodradí  nápis, na zadní straně knihy "Romantický příběh od české autorky" to ani nesmí, právě naopak knihu ani neodsuzujte, mě totiž připadá úžasná. Velice dobře se čte, díky a akci a úžasnému stylu psaní, který autorka má. Její styl mi doopravdy sedl a musím říct, že mnohdy bylo doopravdy těžké se od knihy odtrhnout. Celkově nemám knize co vytknout. Kniha byla plná krásných scén. Konec je uzavřen velice  rychle a jak jinak než šťastně, možná byl ale ukončen až moc rychle, ale to je na každém jak to pojal. Mě osobně to nevadilo. Knize dávám plný počet smajlíků, protože se mi 


Mé hodnocení:5/5

Děkuji moc nakladatelství Host za poskytnutí recenzního výtisku. 
 Knihu si můžete objednat zde. 

Vaše hodnocení knihy:
Free Rating Code

5 komentářů:

  1. Vím, že jsem strašná, ale mám určitou nechuť k českým autorům (vím, že je to špatné, stydím se), jakmile vidím české jméno už většinou nečtu nic víc o knížce dál.

    Tady jsou to navíc k české autorce i upíři, pro mě dokonalá vražedná dvojice.. :o) Číst nebudu.

    Ale recenze to je pěkná..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, že ne každý je z českých autorů nadšen, já mnohdy taky ne, ale tady ta kniha je svým způsobem jiná. Nestyď se každý má jiný vkus ;) Děkuji :)

      Vymazat
  2. Jéé tak to jsem ráda, že se líbila i tobě :)), já ji četla asi před rokem plus s druhým dílem který je už trochu jiný a moc se mi tato série líbí, i když je od české autorky ;). Další českou knihu, kterou bych ti mohla doporučit a možná jsi ji nečetla, jmenuje se Zrozena z popela!!! A to je vážně skvělá kniha :D, jedna z nejlepších co jsem kdy četla :).

    OdpovědětVymazat